2021-12-29
#初見 💛人生若只如初見☺️☺️好多回憶會浮現上腦☺️☺️所以今次講嘅係位於荃灣嘅黃店💛初見💕店舖裝修好靚 有森林Feel🌴🌴 好多樹枝樹葉做裝飾 仲要以木板就主題🪵🪵所以食落好Chill🥰🥰俾人感覺喺係好舒服嘅地方食飯☺️☺️但要留意嘅係餐廳座位唔係好多🙈🙈大家要早少少去排隊啦 因為每一次小編經過都係好多人排隊‼️‼️所以大家要留意返👀👀好好去懲罰下✨✨安格斯牛肉鍋 $88💰 (7/10)呢款係配味噌湯同白飯🤤🤤 牛肉嘅份量好多 ❤️❤️識落有好香嘅牛肉味 油脂都算平均🤪🤪 用味噌湯去滾 反而令牛肉味突出左 但係又唔會好鹹😋😋 成個湯好香 而且仲有好多嘅配菜😚😚有娃娃菜 冬菇 芋絲 豆腐 同埋金菇😻😻 好彈牙嘅獅子狗 同埋日式魚蛋😽😽 成個感覺好滿足 係呢啲咁凍嘅天氣 食返一個牛肉喎真係好舒服🤟🏻🤟🏻成個人暖晒🤍🤍初見香草吉列牛 $128💰 (7/10)初見香草吉列牛配溏心蛋🥚🍳同白飯🍚溏心蛋凍冰冰好開胃😋😋一啖食落去好滿足🤤🤤而香草吉列牛嘅份量十足✨✨有10幾塊😻😻吉列牛嘅外層有香草包住🌿食落去有淡淡嘅香草味🌿牛肉嘅脂肪比例平均分佈😋😋燒完食落都唔會好油膩🤩🤩仲可以自己揀燒到幾成熟 燒到自己鍾意嘅程度
#初見 💛
安格斯牛肉鍋 $88💰 (7/10)
初見香草吉列牛 $128💰 (7/10)
初見香草吉列牛配溏心蛋🥚🍳同白飯🍚溏心蛋凍冰冰好開胃😋😋一啖食落去好滿足🤤🤤而香草吉列牛嘅份量十足✨✨有10幾塊😻😻吉列牛嘅外層有香草包住🌿食落去有淡淡嘅香草味🌿牛肉嘅脂肪比例平均分佈😋😋燒完食落都唔會好油膩🤩🤩仲可以自己揀燒到幾成熟 燒到自己鍾意嘅程度❤️燒完嘅吉列牛好香好脆 好有牛肉味🐂🐂大家記得放塊牛脂燒熱先啦 咁就一定唔會痴底😻😻而且仲可以配鹽同埋燒汁🧂但係吉列牛就略嫌有啲薄切同少少細塊🤏🏻🤏🏻
睇到呢度嘅大家 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️
推薦指數🌟 7 / 10 🌟