2018-08-08 369 views
放假,朋友去左灣仔比賽;比賽完之後我地兩個人見餓就周圍搵野食。經上網搵搵發現一間叫水木日本料理,是日本菜的。餐廳不算好大,但也坐得好舒服的;佈置充滿了日本式的風格啊!水上極上丼 $268:作為刺身控,當然不少得刺身丼。這個水上極上丼當中包括有多類不同種類既刺身,例如:海膽、甜蝦、油甘魚、吞拿魚、八爪魚、帆立貝、三文魚籽等等。。。一聽到甘多刺身就覺得一個價錢可以食就甘多刺身,真的不錯啊!我最愛既海膽完全沒帶腥臭既味道,而是香而甘,入口即溶。甜蝦鮮甜無比,帶點點爽口。油甘魚十分之香口,食落充滿了魚油香口味道啊!吞拿魚佈滿左整個丼飯之上,令我食一啖飯就有一啖吞拿魚,果然好正啊!帆立貝同樣地鮮味啊!另外,可加錢有濃郁味噌湯。

餐廳不算好大,但也坐得好舒服的;佈置充滿了日本式的風格啊!