作為一枚社畜,食早餐係開展新一天嘅浪漫瞬間,要食得夠便捷又要配得落一杯咖啡,可能大家會諗起某間快餐。我有時都會,但食得多總想有點新意,例如 享樂烘焙 嘅bagel!🤤我還算係bagel新手,容我用庸俗嘅目光介紹,佢滿滿誠意、五花八門嘅配搭真係非常高吸引力。依照之前經驗,我對麻糬餡真係愛到要死,所以今次都買咗 抹茶味麻糬餡 仲有 芝麻擂沙。麻糬餡bagel用微波爐叮一叮,熱得剛好就處於半溶狀態,半煙韌半流心嘅狀態配上茶味麵包真係好好食。上次我食焙茶味,今次抹茶味,相對上前者好食啲,焙茶嘅香厚度十足,抹茶味稍為平面地濃苦了一點。另外芝麻擂沙算是一個新嘗試。第一啖食包,味道似質感較實淨、坊間麵包舖細細粒嗰啲麻糬波波。餡料方面原來真係似擂沙湯圓嘅芝麻砂糖,脆口偏甜,對於少吃甜嘅本人有點甜膩要喝一口咖啡調一調和。食緊嘅同時幾個同事見到我食享樂嘅bagel,推介了下次一定要食藍莓芝士bagel,還有方包都很不錯。嗯,下個禮拜嘅早餐我有選項了。🙏🏽抹茶麻糬bagel賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️芝麻擂沙bagel賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️食完早餐就開工啦🫶🏽

抹茶麻糬bagel
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️