2020-09-23
話說姐姐我都好耐無去旺中買衫🙊所以完全唔知原來旺中已經變左迷你葵廣,有衫賣之餘仲開左勁多小食檔🤤一樓有個角落頭直情係似小型food court‼️行左一圈最有興趣食既就係日日蒸腸粉😍⼀個人食左2兜腸粉,好似有啲多,但我真係超肚餓!!~厚切蒜茸帶子雞蛋腸 $36平時係酒樓飲茶見到帶子腸係超貴既特點、頂點多數都唔捨得嗌😟配蒜茸咁吸引,仲要係好特別既雞蛋皺皮腸粉,就豪一鋪啦😍見到有5粒又大又厚切既帶子即刻覺得好超值,帶子仲要勁新鮮勁爽口!! 腸粉好滑,雖然有雞蛋都無減低佢滑既程度😉好喜歡佢自家製、新鮮磨製既蒜茸,真係好香,夠曬重口😋最重要係食完一啲都唔口渴,無添加👍紫菜雞蛋腸(拼鮮蝦滑)$28 加配墨魚滑$5打邊爐最鐘意食蝦滑同墨魚滑,鐘意到食腸粉都要加😍蝦滑同墨魚滑都勁爽口,好彈牙,真係新鮮先有依個口感!! 紫菜腸食落幾特別,有淡淡既紫菜香,感覺幾清新,值得一試呀👍
厚切蒜茸帶子雞蛋腸 $36
紫菜雞蛋腸(拼鮮蝦滑)$28 加配墨魚滑$5