2016-06-18 6509 views
星街日街,行到月街,會見到有間外國小店,店面帶美國風,舊舊地有啲工業味,而店名下面有幾張凳,好似叫你埋泥坐吖咁。入到去有張bar枱,open kitchen擺滿啲酒樽、調味料樽,加埋個磚牆,外國味好重。週末難得無人,「正呀包場~」即刻揀左張大梳化嘆,好開揚好闊落,對出就係露天位,未order已經好寫意。慢慢睇下個burger menu,其實得一版紙,俾你自由配搭,點左兩款漢堡同手工啤酒。啤酒泥喇,金黃色嘅飲品,望落總覺得係甜嘅,飲落又無乜澀味,cheers~魚柳包配蜜糖芥辣醬,手痕加左個牛油果醬,魚柳望落同面包皮咁厚,啲醬沿住塊魚柳滴落泥,見到都想食。個包好高身,一啖勉強食晒所有材料,魚肉實淨有質感但唔鞋,粉漿算薄,甜甜地,牛油果醬滑但味道唔突出,夾埋一齊食,好似感覺唔到佢存在咁😂好classic嘅車打芝士牛肉漢堡,加多左個松露醬薯條,連漢堡一齊上,好鬼香~幼薯條鬆脆,就咁都好食,再點一點松露醬,咸咸香香,也不錯。牛肉漢堡賣相較普通,朋友話牛肉都juicy,都好滿意咁話~就係咁坐下坐下,嘆到店員話落場為止~總結呢間型格小店,食物唔算好有特色,飲品偏貴,但整體味道唔錯,反而外國人店員態度
就係咁坐下坐下,嘆到店員話落場為止~總結呢間型格小店,食物唔算好有特色,飲品偏貴,但整體味道唔錯,反而外國人店員態度親切,店內外嘅裝修風格,較有賣點,喺度悠悠閒閒坐番半日都咪話唔疏乎~