2022-11-12 11 views
同好友都好鍾意食燒肉,今次就嚟咗大角咀石一燒慢慢燒慢慢傾,我哋叫咗極上和牛盛會二人前,跟餐好豐富有齊沙律、前菜、櫻花蝦味噌湯、不同和牛部位同甜品~🥰🥰🥰|沙律|配以芝麻醬,羅馬生菜、羽衣甘藍、火箭菜、海苔~新鮮又乾淨,食肉前最好就係食啲蔬菜打底健康啲~洋蔥都係任添,唔夠的話可以追加~👍🏻|前菜|前菜有甜酸辣三款,先食熱辣辣嘅甜薯條,醃漬酸菇同辣海哲都令我好開胃~準備好刷牛🤣|日本九州A4和牛三角胸|肥美滑溜,肉質較軟腍~輕輕燒十幾秒就食得~😋|日本九州A4和牛前腿肉|牛肉味較濃,脂肪分布較平均~🤩|澳洲和牛封門柳|肉質較爽口有嚼頭~同樣好重牛肉香~😚|菇盛會|有蘑菇同本菇,用和牛油脂煮特別香口惹味~~|日式甜品|綠茶配雲尼拿雪糕,加埋自泡綠茶甘甘甜甜~香滑又回甘~☺️

|沙律|

|前菜|

|日本九州A4和牛三角胸|
肥美滑溜,肉質較軟腍~輕輕燒十幾秒就食得~😋

|日本九州A4和牛前腿肉|
牛肉味較濃,脂肪分布較平均~🤩

|澳洲和牛封門柳|
肉質較爽口有嚼頭~同樣好重牛肉香~😚

|菇盛會|
有蘑菇同本菇,用和牛油脂煮特別香口惹味~~

|日式甜品
綠茶配雲尼拿雪糕,加埋自泡綠茶甘甘甜甜~香滑又回甘~☺️