2011-10-27 3 views
以間餐廳其實係我行行下無端端搵到的~我幾中意SOHO區所以周不時會去行下搵下有無D咩好食GE野食~以間位於鴨巴甸街一條差唔多45度的斜路的一旁~ 我去個陣講好係過左下午茶但未到晚飯時間所以無咩人~ 入到去個感覺都唔錯有D 日本裡的小CAFE的那種感覺,外面有賣面包同果醬>V<~!等等食完一定要買D返屋企同家人分享:D由於店員小姐掛住聊天遲遲都未比餐牌比我,所以我就開聲問要餐牌,比完個MENU我就又回去跟其他店員談笑(其實我覺得有少少無禮貌的。。)個到個個店員都係日本人,整野食那個就係香港人來的我其實好中意食三文治架~~!所以就試左佢地地的炸豬扒三文治~~同埋叫左個冰綠茶~野飲很快就上了,個冰綠茶都幾好味道~~等左十分中多D熱辣辣的三文治就到了~ 塊豬扒係辣手架!真係即叫即整以份三文治很厚,一口咬唔晒XD 個面包真係好好味,有D似牛角包裡面的口感,後來先知道以間野GE面包係有81層數的方包,唔怪得知咁鬆,咁香,咁軟啦~!個豬扒選用半肥瘦的豬扒一D都唔韌,而且外面炸到很脆,配埋少少日式炸豬扒醬同少少生椰菜~~~成件事都無完美最少係我試過咁多日式炸豬扒三文治最好食的唯獨是個伴碟配菜就有少少騎
以間餐廳其實係我行行下無端端搵到的~
以間位於鴨巴甸街一條差唔多45度的斜路的一旁~

個到個個店員都係日本人,整野食那個就係香港人來的

野飲很快就上了,個冰綠茶都幾好味道~~
最少係我試過咁多日式炸豬扒三文治最好食的
唯獨是個伴碟配菜就有少少騎呢。。無啦啦有個飯後果(半個奇異果)。。。。哈哈~~但個半個奇異果幾甜的,一D酸都無,所以好好味

食飽飽~ 去揀面包帶回家
佢以到麻雀需小詐。。但好多款面包的
我最後就買左二袋半磅的方包~一袋只有二片~但十分聚手的XD 同一個杏仁奶油包 (以三樣野已經63大洋。。頗貴)
2011-10-17
$133 (Lunch)
  • pork cutlet sandwich
  • 丹麥麵包