2021-08-28
𝑴𝒆𝒏𝒚𝒂 𝒀𝒂𝒎𝒂𝒔𝒉𝒊𝒕𝒂 麺家 山下-🍜 黑蒜拉麵DX上水隱世拉麵店🎋 由日本人親自主理!雖然佢位於上水嘅一條後街,但係響香港食到日本既正宗拉麵真係幾遠都值得!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)話遠唔遠或近唔近!喺上水火車站只要行10分鐘,已經到達!而且仲好容易搵(๑・̑◡・̑๑)Signature 既拉麵DX, 比普通拉麵帶有蛋!蛋咬開後既醬油味啊~ 流心架!(這是重點!(^ν^)加上有煙燻過既叉燒更有味道!麵質仲可以自由選擇,適合鍾意食超硬麵嘅我,同埋食軟麵嘅J先生!黑蒜湯底唔會太油膩,有人食完覺得好淡,但今次食落完全夠味!食完之後亦都唔會覺得好味精,好口渴!不錯!好腍好濃!提一提,去食嘅時候唔好expect會係好fancy~ 人家賣的是-味道٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و📍 63 San Hong St, Sheung Shui#jcfoodgasm
🍜 黑蒜拉麵DX
上水隱世拉麵店🎋 由日本人親自主理!
📍 63 San Hong St, Sheung Shui
#jcfoodgasm