2021-09-08
同朋友去深水埗買野, 佢提議食宗像屋,超鍾意食日本野既我表示超想試😋但估到平日夜晚7:15 去到已經full house😱 結果等左45分鐘先食到😂 原來因為入面只有10 幾個位,但店舖裝修有小小日本居酒屋感覺🥰 又可以當自己去左日本旅行😆特上 ($298)等左咁耐😆 叫左最勁既特上😂 有11種食材, 包括吞拿魚/吞拿魚蓉/北寄貝希靈雨/帶子 /三文魚/子烏賊/油甘魚/鱲魚/蟹肉/海膽😋 個剌身蓉成座山咁高😱 份量十足👍🏻個飯重可以有三種食法😋(1) 將wasabi放進特製醬油入面,再倒入飯入面,當海鮮丼食(2) 用紫菜包成手卷咁食(3) 剩返約三分一既丼飯,請店員幫忙加湯,變成茶漬飯刺身整體都新鮮,海膽都鮮甜👍🏻 而3種食法都有唔同口感同層次, 我個人最鍾意茶漬湯飯😋個湯好鮮,同有淡淡既柚子味,好正❤️味道 🌕🌕🌕🌕🌑環境 🌕🌕🌕🌗🌑服務 🌕🌕🌕🌖🌑抵食度 🌕🌕🌕🌗🌑
特上 ($298)
(2) 用紫菜包成手卷咁食
(3) 剩返約三分一既丼飯,請店員幫忙加湯,變成茶漬飯