黑門水產すいさん (Fashion Walk)

2024-02-03 1804 views
又到開心星期五,今日就同上司嚟食好嘢慶祝,就帶咗佢去公司附近嘅黑門水產,之前食過尖沙咀分店,銅鑼灣分店就未試過,原來超近公司,見到就好掛住大阪既黑門市場一入去就聞到好大嘅海水味,真係好似置身喺黑門市場一樣北海道蜜柑鯛薄切刺身食得日本嘢梗係唔少得刺身啦,我哋就叫咗個蜜柑鯛魚,真係切得超薄,好考功夫,配埋嗰個酸酸嘅蜜柑汁,又幾match海膽蟹味噌甲羅燒呢個超正,有海膽、蟹籽、鵪鶉蛋、蔥同蟹膏撈埋一齊,啲料好新鮮唔會腥,配搭梳打餅一齊,太多料一塊餅唔係好夠,所以叫侍應俾多塊黑門令大漁魚子醬脆脆包有蝦、蟹籽、三文魚子、魚子醬、吞拿魚蓉、海膽加個脆脆包,超級爆多餡料,又好新鮮,睇落都覺得好正,大滿足 金菇肥牛串,呢個都燒得唔錯黑門令四食有三文魚、吞拿魚、三文魚籽飛魚子迷你丼,再配個蟹膏蟹肉,仲有個蒸蛋、麵豉湯同沙律,份量好多,個蒸蛋好滑鹽燒鯖魚定食鯖魚燒得幾香又唔腥,不過食唔落白飯超滿足嘅一餐,我地兩個都食得超飽!

一入去就聞到好大嘅海水味,真係好似置身喺黑門市場一樣
北海道蜜柑鯛薄切刺身
海膽蟹味噌甲羅燒

黑門令大漁魚子醬脆脆包
金菇肥牛串,呢個都燒得唔錯
黑門令四食
鹽燒鯖魚定食
鯖魚燒得幾香又唔腥,不過食唔落白飯

超滿足嘅一餐,我地兩個都食得超飽!
  • 海膽蟹味噌甲羅燒