2019-09-24
之前已經睇過網上介紹,一直想試,但冇機會,終於15號有時間去咗食lunch😋嗰日我帶埋婆婆去食,老闆好體貼,見到有長者,即安排卡位畀我哋👍🏼我哋點咗兩個餐,牛舌熱烏冬同沖繩炸豬扒冷蕎麥麵。牛舌熱烏冬:烏冬食得出係自家制但唔夠彈牙,湯底ok,唔會太淡。牛舌好香,夠入味亦夠燜,啱晒老人家食。不過得三舊,小咗啲。如果你係喜歡食爽口嘅牛舌,呢個煮法可能唔啱你。沖繩炸豬扒冷蕎麥麵:蕎麥麵本身冇特別驚喜,不過個汁就唔錯,掛喺麵上面唔太鹹,加埋wasabi落個汁到幾開胃。個豬扒要重點推介!算係我食過咁多間入面比較top嗰幾間。塊豬扒都幾大塊,炸到金黄色,賣相唔錯,已加分!咬開食到豬肉香味,再加上有汁淺出,真係好juicy!雖然舊豬扒入邊係有啲肥肉,但亦令到成舊豬扒好滑。老闆話啲豬扒係日本豬,難怪咁好味!😍整體嚟講唔錯,我會再去。大食嘅朋友可能會嫌份量細,唔夠食!今次影得一幅影下次會影多啲!
我哋點咗兩個餐,牛舌熱烏冬同沖繩炸豬扒冷蕎麥麵。
整體嚟講唔錯,我會再去。大食嘅朋友可能會嫌份量細,唔夠食!
今次影得一幅影下次會影多啲!