2020-06-30 72 views
今晚入左天水圍探朋友同食飯,朋友話佢屋企附近有間新開既日本野,所以就去左試試。呢間日本野格局幾好,每張枱都好大,可以坐得舒舒服服咁食野。食物選擇都非常多,有鍋物,串燒,魚生壽司等等,而每個種類都有勁多款式可以揀!!朋友本來提議食牛肉鍋,但我唔係好想食得太heavy,所以最後我地都係選擇散叫串燒同壽司食。燒秋葵調味岩岩好,好香口,上面仲有啲木魚絲,幾正。燒雞心第一次食,以前未食過所以叫左黎試。燒得幾香口,質感有啲彈牙,但係又未到雞腎咁爽口。燒牛舌心正!厚切既牛舌彈牙有口感,燒得剛剛好,唔會老,不過調味相對黎講咸左少少。燒雞軟骨脆口,燒得好香幾好食。呢個池魚set係店員推介,兩舊反卷出面有蕎麥粒,脆脆地幾得意。深海池魚刺身幾滑身,不過魚味唔夠濃,配上旁邊既醬汁幾開胃。手釣池魚壽司都係魚味唔夠濃,唔知係咪因為上面既薑味太重。壽司方面正正常常,用料都ok新鮮,不過今次既壽司飯略嫌濕左少少。屋邨小店水準都唔錯,特別係串燒幾突出!下次有機會既話即管再試下佢既牛肉鍋!

燒秋葵調味岩岩好,好香口,上面仲有啲木魚絲,幾正。

燒雞軟骨脆口,燒得好香幾好食。