2018-01-30
今晚男朋友帶我食好野好期待佢話係日本人開既餐廳🍴門口看上去已感受到很日式風格,門口有點暗,我都望左陣才入內價錢方面:由$650-$1300/位,所以菜式都均由廚師發板最後簡左$650那個餐,好期待呢頭盤樣樣都很精緻美味看上去已感受到廚師用心製作每樣小小的能品嚐更多美食!左上是芝士魚餅,雜魚肉丸,雞肉丸中間有大蔥,鯖魚;而右下是豬肉丸,甜蝦酒道,蛋卷昆布和枝豆刺身刺身十分新鮮,尤其是鏗魚肉質鮮美而且好有口感和左口魚質感細滑壽司魚的非常鮮味,而且有d魚好特別未食過!左上至右下分別有:䲞魚昆布漬、章紅魚、左口魚、伊木木、金目鯛和三文魚籽汁煮師魚味道很有濃厚的醬汁味,十分入味,第一次食熟既鰤魚,感覺幾特別呢茶碗蒸蛋內裡食料豐富,有雞肉、白果、菇、蝦,融合了蛋味更有味道,蒸蛋超細滑蚌仔牛油飯牛油味香濃再配上小小的蚌仔增添美味,細細碗填飽個肚剛剛好味噌湯飯後再飲番啖熱湯暖一暖好窩心抹茶蕨餅睇到滿滿既抹茶粉睇到都流口水🤤好正!口感煙煙韌韌又唔甜
門口看上去已感受到很日式風格,門口有點暗,我都望左陣才入內
價錢方面:由$650-$1300/位,所以菜式都均由 廚師發板最後簡左$650那個餐,好期待呢
頭盤
刺身
壽司
汁煮師魚
牛油味香濃再配上小小的蚌仔增添美味,細細碗填飽個肚剛剛好
飯後再飲番啖熱湯暖一暖好窩心
抹茶蕨餅