2019-12-17 1659 views
SUKIYAKI MORI❤️❤️行過路過呢間野都好多次 出面嘅裝修好日式 簡單 想walk in 每次都係full 既 今次臨時臨急前一日先Book位 竟然得!不過都係九點先有位( ´▽`)到咗之後等左一陣佢哋就安排左卡座比我地 因為係第一次去所以就問職員有冇推介 因為佢有omakase,sukiyaki, shabu shabu. Omakase 係要去book位嘅時候講定要先可以的 如果你哋要去嘅話都要注意下 不過我哋本來就唔係打算試吓佢哋sukiyaki 所以就冇所謂職員話呢度嘅Sukiyaki 係根據日本最古老嘅做法做既 味道甜甜地 同埋會有職員幫我地整 shabu shabu 就係跟返日式清湯 我哋行過見到有人食緊 真係好清 好似豉油水咁😂 本來想一人試一種 但係佢哋話唔可以咁樣 太麻煩😂 好啦入正題值得一試!真係值得一試!❤️❤️❤️ 如果冇食過呢啲咁傳統嘅做法 我覺得係可以試吓既 呢度嘅服務好 職員燒嘢食嘅時候都會好細心 又會陪我地傾計 解答我哋嘅問題 就咁望住佢燒啲牛 見到佢加咗好多糖同埋豉油 擺落口嘅時候都好嫩口同埋牛味好重
SUKIYAKI MORI❤️❤️

好啦入正題
就咁望住佢燒啲牛 見到佢加咗好多糖同埋豉油 擺落口嘅時候都好嫩口同埋牛味好重 未到超級入口即溶 但係都差唔多喇 包住小小嘅飯加蛋漿 awww 🥰🥰🥰 依家打緊都好想再食多次。。

牛舌好薄好薄,但係好爽口 同平時食開嗰啲日式燒牛舌係完全唔同 覺得yakiniku jumbo 既牛舌都冇呢度嘅好食

呢到可以無限加飯 就咁睇每人一set好似份量好少 其實係10分足夠 我本來都貪心嗌咗一份牛舌 最後我係食唔晒嘅
佢有前菜,煙熏tuna
跟住就係你嗌嘅嗰一set
跟住仲有牛肉滑蛋飯
最後仲有甜品
唔知係咪因為慢慢食 食完一度先會想上一道嘅關係 食到最後真係覺得好飽好飽!

每人一個餐加一杯野飲 埋單大概係900/head 😊
有啲人覺得可能有少少overpriced 但我覺得試下都唔錯嘅😍重點係服務真係好好喔~