2023-11-30
路過元朗,見到呢間舖頭既裝修真係好有心機。無論裏裏外外都好有日式風格。餐廳外面仲有一條小巷,掛滿晒燈籠,好似真係置身喺日本嘅橫街窄巷咁。餐廳外面仲有室外位置可以坐,帶住狗狗既朋友都好方便。今次試左二人A餐 🈹888打頭陣有A5和牛西冷🤩🤩記得先搽豬油粒開網,咁樣先唔會浪費左啲咁靚既牛。和牛肉眼同西冷都係油花分佈非常靚,望落去已經好誘人,肉質鬆軟入口真係油香滿滿。蕯摩雞腿肉,都真係有驚喜。好有雞味之餘,肉質都充滿彈性有肉汁。我唔小心燒耐左少少,舊雞肉都仲係好滑🤗之後開始食海鮮🤩珍寶元貝,新鮮勁厚肉,記住叫店員俾埋蒜蓉!配埋蒜蓉牛油咁燒,食落勁香🧄😝龍蝦尾🦞🦞雖然細細條但都好有肉,燒到個殼燶燶哋就差唔多。好濃郁既海水味,肉質結實,超級正!最後係畫龍點睛嘅燒菠蘿🍍菠蘿好鮮甜,解返燒肉既油膩感,完美。記住點埋個杯打卡一流既梳打呀🤩
今次試左二人A餐 🈹888