2022-06-26
當我一想起想食牛肉燒肉我就會嚟呢度,因為佢哋嘅牛肉來自尾崎牛,一個combo 食到三個部位霜降中等及赤身,霜降當然入口即溶最肥美最嫩滑,中等脂肪雖然冇咁多,但係牛肉味比較濃郁,肉質鬆軟,至於赤身燒5秒就可以放落口,肉味比較濃。調味可以用佢哋基本鹽和胡椒,沾上蘿蔔蓉及特秘嘅蛋黃醬汁,再食一口越光米,你會喺心入邊即刻想起一個字「oishi」。仲有佢哋嘅脆脆青瓜,自家醃製,香脆可口,另一個不得不提的牛骨湯,牛奶白色,牛的精髓放晒喺個湯度,清甜濃郁。食燒牛肉當然要飲佢哋嘅啤酒,果味清香,最佳配搭。食飽飽當然一定要食佢哋嘅鹽味軟雪糕,食完熱辣辣嘅燒烤,跟住有個凍冰冰嘅雪糕,完美的句號。如果有朋友生日可以早啲通知佢哋, 佢哋會喺個登機board 加上朋友個名, 打個卡📸呢度每一個員工都會帶黑手套,而且把聲好響亮,氣氛好好,服務都貼心。你去試一次就會感受到😁📍上環荷李活道233號,荷李活商業中心2樓訂位網址: https://yakinikumafia.hk/
調味可以用佢哋基本鹽和胡椒,沾上蘿蔔蓉及特秘嘅蛋黃醬汁,
再食一口越光米,你會喺心入邊即刻想起一個字「oishi」。
食燒牛肉當然要飲佢哋嘅啤酒,果味清香,最佳配搭。
📍上環荷李活道233號,荷李活商業中心2樓
訂位網址: