今日二人👩👧行,同寶貝周圍試食新店@海街丼+歡樂天地。一共叫了四款美食😋:日本甜辣蕃茄🍅- 本身不大愛吃🍅嘅我,為了靚,健康。一試已愛❤上了,佢嘅味道好平均,不太甜,甜中帶點微辣嘅感覺,加上凍凍地,口感味道一流。而且茄紅素有抗氧化作用,延緩衰老等功效。可以一試吖。清酒煮硯-寶貝愛吃這個,硯肉好鮮甜,沒有沙,湯底好有濃烈嘅硯肉味。寶貝一路飲,一路讚"👍"。海街丼沙律-也少不了這道菜,每星期梗有一天必吃的。品嚐過每一間餐廳唔同製法嘅沙律,暫時這款是我至愛吃的;色、香、味俱佳。少肉,多菜是我本人日常嘅飲食習慣呢。吞拿魚蓉飯-呢款是寶貝點名要叫的。本身小朋友不應多吃生嘅食物。不過,人長大了,什麽食物也要一試。寶貝嘅評語,超讚。這個不用外加調料,已好夠味道,d吞拿魚好新鮮,無腥味,一口氣已吃大半碗了。還好满足地說多謝媽咪😍!呢間有水準嘅食店👍,下次會再光顧😘。
日本甜辣蕃茄🍅
清酒煮硯
海街丼沙律
吞拿魚蓉飯
呢間有水準嘅食店👍,下次會再光顧😘。
2019-09-28
$175 (Lunch)