2021-06-23
經過呢度,成日都想試呢間。通常啲蛋糕店,佢哋都會Sell佢哋嘅蛋糕,但係呢一度係蘋果批,好特別,除咗蘋果批之外原來仲有其他批,而我就試咗甜薯批,同一個清新嘅蛋糕。佢有蘋果批, $33 ,都有甜薯批、朱古力批等嘅其他批, $35。仲有蛋糕,都係由日本空運直送過嚟,每件size唔大,作為甜品一份量都岩岩好。佢仲有一個五年保存期嘅蛋糕,都好想試呀。入面都有簡單嘅位置可以坐同叉電。除咗蛋糕之外仲有咖啡㗎。佢仲有其他嘅set,不過我今次淨係買蛋糕同批。(1)甜薯批, $35。你會見到佢嘅酥皮一層層鬆軟脆口,最外圍都係有啲糖粉,個皮其實有啲似蝴蝶酥,裏面嘅甜番薯,係橙色薯,勁香甜。(2)香橙芝士蛋糕, $38 ,賣相非常吸引,外面嘅橙色皮薄薄地,裏面係芝士慕絲嘅輕柔質感,重重嘅芝士忌廉味。食嘅時候,芝士部份好快就熔喺口入面,而你咀嚼嘅時候香橙片就會瀰漫着果香,所以係一個清新嘅蛋糕啊。總括來講,個批同蛋糕係好食嘅嘅,酥嘅份量大大嚿,蛋糕偏細,價錢包日本直送,所以偏貴,但一次半次嘅話,可以試吓。性價比我會畀7/10。
佢仲有一個五年保存期嘅蛋糕,都好想試呀。
入面都有簡單嘅位置可以坐同叉電。
除咗蛋糕之外仲有咖啡㗎。
佢仲有其他嘅set,不過我今次淨係買蛋糕同批。