2016-01-05
話說行到累餓餓哋,都係時候搵食,自從少左自由行,商場真係變得好冷清。所以都唔使點等位,七點半,周圍睇下,就揀間新野試下啦。呢間 Tiger Curry & Cafe 前身好似係 Dressed Salad,格局差唔多,不過係 Table Service。Menu 選擇唔算多,似 Coco Curry 自選咖喱,加餸加錢,飯底 35-40不過加隻蛋都廿蚊架,所以加加埋埋都差唔多成舊水。我嗌咗佢個夏威夷漢堡餐,菜單上寫係漢堡扒,煎蛋,蕃茄汁牛肉碎飯拼細沙律。朋友仔叫左白虎拉麵,順帶一提,佢比較有特色係拉麵,分別有白虎,綠虎同黑虎。再要多個小食粒粒唐揚鳥。好喇,上檯,白虎係一層好厚既蛋白,有好滿足既感覺,應該加左忌廉,千祈咪睇小呢碗拉麵呀!味道亦濃郁,食一碗都夠飽架喇!夏威夷飯餐,就同想像中有少少出入,細沙律其實係拌碟沙律菜,而蕃茄汁入面亦食唔出有半肉碎,定太碎?漢堡扒煎得比較香口,怕熱氣朋友要小心呀!但個汁味道都香濃可口,算唔錯!不過可借唐揚鳥漏左單,食晒成餐飯全場先得三檯客,有四個員工都無發現漏單,要我哋開口追先炸。好彩炸既時間拿揘得幾好,好脆,好香,雞肉亦算滑,係處理得最好的一道菜。整
所以都唔使點等位,七點半,周圍睇下,就揀間新野試下啦。
不過加隻蛋都廿蚊架,所以加加埋埋都差唔多成舊水。
再要多個小食粒粒唐揚鳥。
味道亦濃郁,食一碗都夠飽架喇!
整體來說,味道不差,份重亦夠飽,埋單三百蚊左右,優點係唔使等位唔使同人迫!
不過服務就要改善少少喇~