2019-01-17 29 views
又到最難捱嘅星期四啦,係呢個咁辛苦嘅日子,夜晚梗係要食餐好啦,今日我又食居酒屋啦!今次呢間居酒屋好容易搵,就係喺朗豪坊地面,一眼就望到嗰個日式嘅裝修!開頭仲以為呢啲淨係買裝修嘅餐廳應該會好伏,點知原來食落去,係一間好味嘅日本小店喎!成餐裏邊我最滿意嘅係一個鰻魚飯,鰻魚好肥美,又唔聲,配埋鰻魚汁啱啱好。唯獨係我覺得啲飯太多啦,如果少啲仲可以食到多啲野添!然後佢嘅刺身好新鮮,壽司都唔錯喎,不過如果俾我揀我會留肚食多啲刺身囉!仲有佢個豚肉鍋,真係好足料,鍋細細,但係比好多食材你,所以成個鍋好滿足、好飽!最後當然唔少得要講嘅就係佢嗰個甜品,就係今時今日好多妹妹特登要去嗰啲Cafe食嘅日式傳統甜品,水信玄餅!呢個水上圓餅細細個,但係就整得好別字,一邊有跡嘅櫻花,同埋玫瑰花!個人覺得玫瑰花清清地好味啲,如果你鍾意食梅味,就要揀櫻花啦!食完成個人滿足晒,平日又可以挑戰終極嘅星期五啦!