2023-03-20
呢間揉合咗日式居酒屋同現代西式酒吧元素嘅日式餐廳🇯🇵 係嚟自日本京都嘅拉麵潮界王者,而佢嘅宗旨係「以酒品及佐酒小食開始,以拉麵作結」要為大家帶嚟可以暢飲同品嚐美食嘅寫意空間😎 呢度主打5款神級拉麵, 除此之外仲有40 款日式佐酒小食, 主菜, 甜品同多款手工啤酒等飲品俾你揀添😚 星期一至日嘅happy hour 時段(17:00-19:00)仲有買一送一優惠, 有Heroes 英雄啤同埋唔同嘅酒類 Cocktails俾你揀添😍今次我哋喺午市嚟食咗Set Lunch (供應時段:星期一至日 11:30-17:00), 5款拉麵嘅Set分別係金同水, 兩款都會跟一個小食同飲品, 另外仲可以加$30要GOGYO五行限定嘅大杯茶😌 兩個Set嘅分別喺小食嘅選擇, 都係三款入面揀一款👍🏽而我哋就揀咗金Set👏🏻(金)五行焦香味噌拉麵🍜 ($178)呢度必食鎮店之寶, 麵碗夠高身食嘅時候會方便啲, 拉麵用上中太扁平麵, 軟硬度適中仲完美地掛湯😌 湯底用熱油高溫烘烤自家秘製味噌醬, 散發濃郁嘅焦香同微微嘅煙燻味, 甘甜嘅味道好特別😋 兩塊半肥瘦嘅叉燒入口即融, 仲有半隻煮到剛剛好嘅溏心蛋😍壽司三貫🍣
(金)五行焦香味噌拉麵🍜 ($178)
壽司三貫🍣
分別係帶子, 三文魚, 鰤魚壽司, 全部都好新鮮, 帶子仲好厚身🥰
紫蘇綠茶菌🍹($30)
聞落會有淡淡嘅紫蘇香, 味道酸酸地加上發酵過嘅原因會有啲啤酒嘅味道👍🏽
鹿兒島和牛熔岩燒定食🥩($348)
另外我哋都試咗呢款Set Lunch, 鐵板上半肥瘦和牛發出嗞嗞嘅聲音, 配上秘製和牛汁加香糯嘅珍珠米一齊食好正🤤 五成熟嘅和牛加上少量嘅牛脂好香🤩 定食配嘅沙律加wasabi沙律醬都好特別😋
茶氏梔子花綠茶🍵
熱騰騰嘅綠茶帶微微梔子花香, 食完嘢飲返杯會有種好舒服嘅感覺😚
呢度嘅環境好舒服, Staff都好主動幫忙,見我著白色衫怕俾拉麵汁彈到會主動俾圍裙, 呢個舉止相當貼心😍