2022-07-31
再訪京都勝牛,係我好鐘意既炸牛排店😍今次去左荃灣廣場食,餐廳簡約木系日式裝修,都坐得好舒服。🔸炸特選大海老🍤炸廣島生蠔🦪非一般炸蝦❗️超大隻😱大蝦好爽口,生蠔都好飽滿👍🏻🔸京都勝牛雙味套餐🐮上次食元祖炸牛排,今次見到雙味套餐,即係一次過試到兩款炸牛排🥩分別係翼板牛同菲力牛,外層相當酥脆,餐廳本身預設炸牛扒係三成熟,可以叫店員俾塊熱板,再加熱塊炸牛排至自己喜歡的熟度。菲力牛比較軟腍,翼板牛就相對有嚼口,可以配上9種醬汁,分別有綠芥末、咖哩醬、七味唐辛子、招牌牛排醬、鰹魚和風露、玫瑰鹽、日式溫泉蛋、胡麻醬、和風沙律醬,試下唔同口味。🔸和牛壽喜燒套餐🐮唔想兩份都炸野,揀左個和牛壽喜燒食下,和牛份量都幾多,肉味濃郁。套餐都會附有麥飯,椰菜沙律同味噌湯,份量好足夠。椰菜沙律配芝麻醬同麻油食都好好味。🔸夢幻抹茶Matcha Dream🍵蜂巢脆脆Honey Crunch🍯荃灣店有TOKYO DOLCI 的雪糕櫃,揀左兩款甜品。超豐富😍有好多配料,例如厥餅、紅豆、粟米片、蜂巢脆脆等,好滿足😚🔸白桃蒟蒻冰茶、藍柑荔枝味有汽特飲🍹我就飲白桃冰茶,有粒粒蒟蒻好有咬口😋📍#京都勝牛x #TOKYODOLCI (
🔸炸特選大海老🍤炸廣島生蠔🦪
非一般炸蝦❗️超大隻😱大蝦好爽口,生蠔都好飽滿👍🏻
🔸京都勝牛雙味套餐🐮
🔸和牛壽喜燒套餐🐮
🔸白桃蒟蒻冰茶、藍柑荔枝味有汽特飲🍹
我就飲白桃冰茶,有粒粒蒟蒻好有咬口😋
📍#京都勝牛x #TOKYODOLCI (#荃灣美食)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場2樓217-220號舖
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎