2017-01-16
有睇開我既OPENRICE BLOG既朋友仔都知道我係荔枝角個頭返工所以我周不時都會係荔枝角到覓食 不論係西式 中式 日式 茶餐廳都好 我都對荔枝角呢頭有少少研究 哈哈前幾日放左工同同事去左荔枝角地鐵站附近食飯發現左間平時唔係點留意到既穩世日本餐廳結果真係。。幾有驚喜先講下個環境餐廳大概可以容納到30人左右 話大唔大 話細唔細感覺都幾舒服唔會好迫到了最重點既 - 食物首先最能吸引到我既係「銀鱈魚西京燒 Grilled Cod with Miso Sauce」 ($128)點解我會覺得呢個銀鱈魚最吸引既原因係 之前去日本既時候 是但入左間餐廳叫左個銀鱈魚黎食 然後我就深深的愛試左銀鱈魚 因為佢既味道好特別 加上 整得好食既話 有一種入口即溶既效果 口感好正 而呢到既銀鱈魚我認為絕對能夠媲美日本既餐廳! 呢一個真係一定要叫!另外 我地亦都叫左兩個刺身飯分別係 「海之風魚生飯 Seafood on Sushi Rice」 ($168)同埋 「雜錦魚生飯 Assorted Raw Fish on Sushi Rice」 ($180) 先講前者 其實佢係一個吞拿魚腩加上海膽刺身同魚籽既魚生飯 而
前幾日放左工同同事去左荔枝角地鐵站附近食飯
發現左間平時唔係點留意到既穩世日本餐廳
結果真係。。幾有驚喜
餐廳大概可以容納到30人左右 話大唔大 話細唔細
感覺都幾舒服唔會好迫
另外 我地亦都叫左兩個刺身飯
先講前者 其實佢係一個吞拿魚腩加上海膽刺身同魚籽既魚生飯 而後者就係一個有多款刺身既飯(好似講緊廢話 哈哈)但又真係估唔到 連雜錦魚生飯都有一大塊海膽!
兩款比較之前 我比較鐘意後者 可能我個人比較「花心」 哈哈 始終有多D選擇 就有多D味道 就算食到一半都會想繼續食落塊 相反 海之風魚生飯雖然好味 但同一隻味我覺得有少少厭 hahaaa
最後 我最最最想講既係 呢到既服務係一流!
一入黎已經問我地有冇BOOK台
然後仲細心安排D座位比我地
另外 我地點單既時候STAFF亦都會比意見我地 仲會成日加茶加一服務費 係抵比既!!