2021-09-13 65 views
第一次經過,就比呢個超級有日本風既門口深深吸引咗!上網找找便發現原來係食串燒omakase!鱈魚乾小食呢個一出爐已經覺得好香噴噴,鱈魚乾燒得十分香脆,加埋沙律醬食令人好開胃。土耳其無花果小女子沙律無花果肉厚柔軟、甜蜜多汁,小女子魚仔味道特別,沙律清新。雞骨棒配溫泉蛋雞軟骨食落好有口感,而且味道濃郁,配溫泉蛋食令口感更加滑溜。牛舌拖羅 今晚最深刻就係食呢個牛舌拖羅,口感柔軟,沾染秘製的麻辣醬汁,又惹味又開胃!燒白鱔白鱔嘅煮法係先蒸後燒,好考功夫,加有少許鰻魚汁、柚子皮提味,味道特別。鹿兒島黑豚肉黑豚肉肉質淋滑,好Juicy,與蝦膏混在一起進食,原來又別有一番風味。焦糖菠蘿x綠茶蕨餅配紅豆呢個甜品真係好正,兩個我都好鍾意食!食菠蘿嘅時候咬到香脆嘅焦糖,而且用了冧酒燒,非常清甜多汁。綠茶蕨餅從來都係我嘅至愛,紅豆甜甜的,同綠茶味好配搭,超級鍾意❤️!

鱈魚乾小食

土耳其無花果小女子沙律
無花果肉厚柔軟、甜蜜多汁,小女子魚仔味道特別,沙律清新。

雞骨棒配溫泉蛋

牛舌拖羅