2022-09-03 711 views
中環向蘭桂坊方向有條巷仔,入面有好多食店,其中一間我喜歡的就是呢間充滿日本風味的居酒屋🏮一入到店內就見到一個好長嘅吧枱,座位枱只有三張,仲要只限二人。不過嚟到呢度一定要坐吧枱,因為可以睇到師傅忙碌地上餐及燒烤。熱辣辣嘅燒烤串放在你面前流晒口水,送返杯燒酒,sake 或者啤酒真係爽。我好喜歡呢度嘅氣氛, 因為每個店員都好親切同你傾偈又飲酒,好似朋友一樣。 呢度嘅串燒選擇都幾多㗎,仲有今日之選,雞翼雞皮雞肝,免治棒棒,牛舌,鰻魚,飯團…每樣都好好食。好耐都冇去過日本,呢度真係給我喺日本居酒屋的感覺,相信你去一次就會喜愛這個地方。

每樣都好好食。

$450 (Dinner)
  • 牛舌
  • 雞翼