2021-04-17 1717 views
今日去左灣仔利東街果邊,經過一間蛋糕店,俾佢嘅香味吸引咗入去。原來傳出嚟既香味係來自店內既蘋果批!🍎我即刻買左個蘋果批加蛋糕拎走~1.日本直送蘋果批 $33 🍏🍏🍏返到屋企叮熱返嚟食,好味!😍😍餡料係現烤吉士達奶油,再加埋日本青森縣嘅粒粒蘋果~甜度適中👍🏻由日本人手製造,再搭飛機運送黎香港,超級加分!💯店入面除咗有最熱賣嘅蘋果批,仲有日本甜薯批、杏仁朱古力批同埋檸檬忌廉芝士批。下次黎呢間店要再買黎食😆店入面仲有限定優惠,買四個蘋果批會送嘢飲,買五個蘋果批會送其他口味嘅批一件🤩難怪我見到好多客人買咗五件蘋果批🤤2.焦糖堅果奶油蛋糕 $25 我自己鍾意食唔會過甜嘅蛋糕🍰呢間店既蛋糕超級啱我口味~焦糖奶油好軟滑☺️焦糖cream一陣甜香味🥰蛋糕上面有堅果,食落去嘅口感再豐富啲。個蛋糕我係外賣返屋企先食,同屋企人一齊分享,佢哋都話好好味,叫我下次經過要再買多幾件唔同味嘅蛋糕返屋企😂😂強烈推薦呢間日本蛋糕店!我覺得佢嘅質素比大型連鎖嘅餅店高🤣佢嘅性價比值超級強!下次同朋友嘅聚會,我會買唔同嘅批同埋蛋糕黎晏客🤩🤩
原來傳出嚟既香味係來自店內既蘋果批!🍎
我即刻買左個蘋果批加蛋糕拎走~

1.日本直送蘋果批 $33 🍏🍏🍏
返到屋企叮熱返嚟食,好味!😍😍
下次黎呢間店要再買黎食😆
店入面仲有限定優惠,買四個蘋果批會送嘢飲,
買五個蘋果批會送其他口味嘅批一件🤩
難怪我見到好多客人買咗五件蘋果批🤤

2.焦糖堅果奶油蛋糕 $25
我自己鍾意食唔會過甜嘅蛋糕🍰
蛋糕上面有堅果,食落去嘅口感再豐富啲。

• 蘋果批