2017-05-30 91 views
搭171巴士一定經過Tetsu,今日同男友係銅鑼灣行街街,見條龍唔長,枱既數量唔算太多,食客都好識做食完就走,枱既轉數都快食物款式少,主食沾麵同拉麵,仲有5至6款小食,凍蕃茄/煎餃子……之類,唔算太吸引沾麵~男友試熱食文(有冷及熱之分),麵泡係熱水中,呢度沾麵湯比起其他食沾麵的無咁咸,但唔代表唔夠濃,而家講健康,太咸對身體都唔好,食晒個麵更係飲湯,別的加一直翻熱既湯/最普通單加暖壺內既湯,呢度係加熱石,加熱之餘又唔會太滾飲唔到時加熱石時動作記得要慢,唔起d湯彈起會整親,跟麵有辣椒醬,其實係OK既,只係我食開泰國有蝦米果隻,變左唔夠香,辣度一般,鍾意辣加晒都無礙千馱拉麵~個湯勁濃,但一點都不油,好香好濃木魚香,原來係用左雞殼/沙甸魚乾/鰹魚乾/鯛魚乾去煲,拉麵煮得剛好,唔會太軟或太硬,湯太好味,飲晒都唔覺口渴總結可以值得一排,8點後條龍都幾長下,有機會會再試

總結可以值得一排,8點後條龍都幾長下,有機會會再試
2017-05-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)