2019-01-11 129 views
約左中學同同學打邊爐,次次都元朗打,一係就連鎖個幾間,真係食到好悶。朋友介紹荃灣有間日式任食放題火鍋好出色,一定要試,元朗出荃灣巴士或者搭鐵都好近,所以就try try佢鋪頭係千色匯隔離一樓,樓下一離上去就見到一推門就見到好多木牌,好似日本啲神舍,好想企埋去影相,不過有人望住怕尬尷都係放棄左,6點半黎到唔算多人,坐窗口位,幾好幾好鋪頭座位都唔少,但一啲都唔逼,位同位都好闊落,而且仲坐得好舒服,走廊行都唔洗左閃右避,傾計大聲啲都唔怕嘈到人,同其他連鎖個幾間差太遠了😭😭朋友話一定要試298/368,我地諗都冇諗就揀左368,有得任食日本黑毛和牛,其他豬肉羊肉同雞肉都係任食,嗌完先知298/368仲有得追加海鮮同埋刺身,仲要係任食個隻,鴛鴦湯底都係加18only,仲有成十款八款揀,好正呀仲未開始食已經送上和牛壽司,原來星期一至四先送,賺左。要左5成熟,雖然舊飯一般般,同埋牛肉比較薄,但味道好濃郁,加埋胡椒好好味我地湯底揀左新出既台式麻辣鍋同豬骨,一濃一淡,一邊肉一邊菜,岩岩好。除左出面啲菜、丸,沙律,醬,仲有得無限追加蝦滑魚滑,同埋灣仔碼頭既水餃,真係勁多野食選擇!而且好多意料之外既野食,有
鋪頭係千色匯隔離一樓,樓下一離上去就見到

,鴛鴦湯底都係加18only,仲有成十款八款揀,好正呀

我地湯底揀左新出既台式麻辣鍋同豬骨,一濃一淡,一邊肉一邊菜,岩岩好。除左出面啲菜、丸,沙律,醬,仲有得無限追加蝦滑魚滑,同埋灣仔碼頭既水餃,真係勁多野食選擇!而且好多意料之外既野食,有京蔥,有炸魚皮,有響鈴!由一坐底已經好多驚喜

主角終於到,唔係好識分啲肉類,經理見我地係到研究,主動黎介紹邊款肉要碌幾耐點食
見食曬仲會主動問洗唔洗追加,而且全程冇落少到,服務好好,海鮮盛合種類都好多,有蝦、蠔、魷魚、青口。

和牛盛合真係好出色,果然冇選錯,好濃郁牛味,好滑好淋,我地一人食左兩、三個都唔夠喉。最上面個唔記得係咩部位,但就比較彈牙同香口。最重要個麻辣湯底真係好正,估唔到日式放題連湯底一啲都唔馬虎

另外炸串、氣水、甜品雪糕都係任食,真係試唔曬,炸串係香港都係第一次見,有成十幾款,連蝦都有,可以自己整天婦羅!咁多野食完全值回票價

埋單居然仲送Haagen Dazs雪糕
,連走都仲有驚喜,依餐真係食得好開心,下次再有gathering一定再黎!
2019-01-10
Type of Meal