2022-09-01
岩岩做完野,朋友帶左我地去食傳聞最好食的地道omakaese,因為個廚係五星級出黎,年紀輕輕就已經做左大廚,真係邊食邊享受呢個小鮮肉喎!成間餐廳得10個位,所以要食都要預先預約時間!用料上全部係日本早上直運香港,夠晒新鮮有質素!前菜:prama ham包住新鮮芒果呢個食法幾特別,個芒果好鮮甜,咁樣食好清爽清甜開胃~跟住來到最期待的日本生蠔,唔重海水味,好CREAMY,尺寸仲有成隻手掌咁大!又係日本空運過黎,即場開即食!夠晒誠意!唔駛我講,自己睇都知有幾新鮮啦!個飯係加入加入赤醋令壽司飯微酸,仲加入左自家調豉油,帶出到刺身肉感的鮮味~而且好多時佢會選用柚子皮灑係刺身面,食落口就會帶出陣陣清新感~ 幾有夏日的感覺!鰹魚刺身係你面前即席煙燻,令魚味更有層次更濃郁。野菜豆乳湯食完一輪生野之後,飲返一碗湯即刻暖胃,好好,個CP值幾高,濃濃奶滑味消滯,唔錯!熊仔威化+朱古力皮雲尼拿雪條好有少女心,仲唔算好甜,咁樣為今個晚飯畫上句號,perfect!
用料上全部係日本早上直運香港,夠晒新鮮有質素! 前菜:prama ham包住新鮮芒果
呢個食法幾特別,個芒果好鮮甜,咁樣食好清爽清甜開胃~ 跟住來到最期待的日本生蠔,唔重海水味,好CREAMY,尺寸仲有成隻手掌咁大!又係日本空運過黎,即場開即食!夠晒誠意! 唔駛我講,自己睇都知有幾新鮮啦!
個飯係加入加入赤醋令壽司飯微酸,仲加入左自家調豉油,帶出到刺身肉感的鮮味~ 而且好多時佢會選用柚子皮灑係 刺身面,食落口就會帶出陣陣清新感~ 幾有夏日的感覺! 鰹魚 刺身係你面前即席煙燻,令魚味更有層次更濃郁。 野菜豆乳湯
食完一輪生野之後,飲返一碗湯即刻暖胃,好好,個CP值幾高,濃濃奶滑味消滯,唔錯! 熊仔威化+朱古力皮雲尼拿雪條