2024-03-26
🍢日系串揚炸物專門店🍢-相信有好多朋友去大阪玩嘅時候都會食到當地傳統小食名物「串揚」😉 其實即係有啲似天婦羅等炸物 不過相對嚟講比較平民少少嘅小食😁 會用竹籤串起食材再上炸漿炸而整成👀 今次我哋就嚟到呢間專係食串揚炸物嘅專門店 睇下同日本食開嘅風味有冇咩唔同先😆-🍢自選6款串揚配湯烏冬套餐 $125起今次就同朋友一齊㨂咗個自選串揚lunch set 串揚款式好多 即叫即炸😗 我地㨂咗以下呢幾款⬇️-🐷豚肉秋葵卷🐷黑豚肉五花兩款豬都幾好味 油脂同肉比例唔錯 餐廳仲依照串串嘅口味會特別配上醬料 或者特殊口味嘅調味料 好有心思 另外亦有自家調配嘅串揚汁同芥末醬 正呀😙-🐥秘製Juicy香脆雞翼🐥雞胸軟骨雞翼果然人如其名 真係好Juicy 一咬就開始流汁😂 另外雞胸軟骨炸到脆卜卜 好香口 送酒一流❤️-🍤北海道天使海老海老賣相好靚 大大隻脆卜卜而且望落外層都幾乾身 唔會好油膩🤓 因為炸到全身都脆脆地 所以吾以成隻咁食😍-🦑紫蘇魷魚卷紫蘇葉嘅香氣好足夠 加上魷魚炸到脆脆哋 唔使沾醬都好夠味-🍄香菇食咗咁多肉肉 當然要食返啲菜啦 呢個炸香菇都幾大份 而且仲好Juicy添😁-📍岳川串揚 (銅鑼灣)銅鑼灣
🍢自選6款串揚配湯烏冬套餐 $125起
🍤北海道天使海老
🦑紫蘇魷魚卷
紫蘇葉嘅香氣好足夠 加上魷魚炸到脆脆哋 唔使沾醬都好夠味
🍄香菇
📍岳川串揚 (銅鑼灣)
銅鑼灣摩理臣山道8號地舖