2021-11-17
🚇至從有咗屯馬線🚆就可以發掘更多好食嘅餐廳😋今晚我朋友就帶咗我黎係大圍嘅呢間🥣「屋子咖啡」🍴度試吓❤️間餐廳個位置好方便😊仲好容易搵到🥰喺大圍站A出口出左之後行3分鐘🚶🏻♀️你就會望到一間好chill 同埋充滿文清氣息嘅白色小屋🛖..🛖餐廳有3層❤️裝修得好有日系feel🥰打卡一流🍴不論三五知己飲杯嘢+食件蛋糕嘆番個下午茶☕️又或者兩個人仔去拍拖「輕食」都一樣咁適合呢❤❤️..🍴2 x Dinner Set 🍜+🥤+🍨$256包括:烏龍麵+飲品+小鬆餅 ($123 + $123)..🍜關西牛肉烏龍麵❤隻溫泉蛋整得好靚又好食😋牛肉有多,分量估唔到咁大碗。又好食又抵食😋👍..🍜味噌豚肉溫烏龍麵❤呢個份量亦都好大份☺️好抵食👍烏龍麵帶有甜味噌口味🥰豚肉份量亦都係好多💜一定滿足到你👍..🥤黑糖珍珠牛奶❤味道不過不失☺️..🥤芋圓牛奶❤呢個好香芋頭味☺️味道亦都唔係好甜☺️若果你飲熱飲嘅呢個就值得推介喇☺️👍..🍨木糠焙茶小鬆餅🧇呢個超級好食😋必食item👍陪茶味好香而且味道夠濃😋呢個甜品出邊好少食得到😍若果鍾意食甜品嘅就一定要去試吓佢☺️..🍨小倉綠茶小鬆餅🧇若果你同我一樣係綠茶控🍵你一定要揀呢個😋佢嘅綠茶雪糕茶
🍴2 x Dinner Set 🍜+🥤+🍨$256
包括:烏龍麵+飲品+小鬆餅 ($123 + $123)
🥤黑糖珍珠牛奶❤味道不過不失☺️
🍨小倉綠茶小鬆餅🧇若果你同我一樣係綠茶控🍵你一定要揀呢個😋佢嘅綠茶雪糕茶味夠濃😋一定要留返個肚食甜品呀❤️❤️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
💰$256 (2人晚餐)
🛖屋子咖啡 (大圍)
📍大圍大圍村9街12A