2021-05-15
無意中ig望到依間coffee shop 。第一眼就俾佢日系感重既位置吸引,緊係抽空黎試試深水埗本身坐落好多間新coffee shop,各有各特色。 而咁日系既都係第一次見(可能我見識少)門口首先係一個簡約風既open area,由於依間係一間歡迎寵物友善coffee shop,所以依個area可以俾寵物主人邊飲野食野 邊睇住自己既寵物 不過今次黎都係岩岩開店無耐加上係平日,所以都冇乜人同寵物黎。但絕對記得 weekend想打卡就要早啲黎因為假期都好full架🤭店內主要係日系簡約風,位置都唔多 勝在夠安靜。 店內提供輕小食同咖啡為主。因為唔算肚餓,就order左焙茶latte($55)以及抹茶latte($55),另外再order左一份牛油果egg drop($72) 。 值得一提係 坐係室內位置先會提供玻璃杯 ,如果係室外位置,就會以外賣餐具供應首先講下依間幾出名既egg drop,都幾大舊,牛油果都幾多,牛油果食落creamy,仲配搭羽衣甘藍,勁岩愛好健康飲食者🤭🤭 因為今次主要黎都係為左飲野 , 就推介一下飲品。 依間除左飲咖啡外,都會提供番啲非咖啡飲品,今次叫左抹茶latte同
店內主要係日系簡約風,位置都唔多 勝在夠安靜。
因為今次主要黎都係為左飲野 , 就推介一下飲品。 依間除左飲咖啡外,都會提供番啲非咖啡飲品,今次叫左抹茶latte同焙茶latte.首先係抹茶latte,飲品賣相吸引 係漸層既latte。 不過建議打完卡絕對記得要攪混佢 ,因為啲糖水 ,唔係就會初初飲落去冇味 飲到底就極甜🤣🤣 抹茶味相對較淡 如果抹茶味濃啲會更吸引。