2022-03-16
🐱🐷Kachimushi🐱🐷WFH咗太耐,特登攞咗日假去西貢走走,抖抖氣~喺市中心啲小街行行下就比呢間白色牆身配木門、滿滿日系風格嘅cafe吸引住🥰宜家天氣唔太熱 見到好多人都坐喺出面啲位 買杯咖啡 坐下 chill下~而店入面就有10幾個位左右 有卡位 亦有bar枱位 我地坐咗喺bar枱位 前面會有個窗可以望到出面~呢度有好多唔同嘅咖啡 唔飲咖啡嘅又或者帶小朋友嚟 就有茶、奶同有氣果汁揀😗食物方面都有好多選擇~首先叫咗杯Dirty🤎厚厚嘅鮮奶同香濃嘅咖啡加埋一齊好好飲!好順口嘅咖啡~鍾意飲多奶嘅一定要嗌!另外再嗌咗杯Ice Drip Coffee🤎佢會比個杯仔你自己倒出嚟慢慢品嘗~花果香味飲落口唔酸 after taste有少少回甘🤎呢度啲咖啡豆不錯喔~野食方面試咗佢個蛤蜊巧達濃湯💛條麵包仔仲要熱辣辣嘅😍 濃湯入面有好多蛤蜊 薯仔 紅蘿蔔等 好足料!而且一啲都唔膩,飲完冇咩負擔~見到有和牛open toast緊係要試下!上面有好多火箭菜 下面就有滿滿嘅和牛🤩(雙眼發光另一面可以見到佢嘅toast係雜穀嘅 上面有塊cheese 再上面就係和牛同埋焦糖洋蔥🤤跟住仲試咗烤比爾芝士吐司 估唔
食物方面都有好多選擇~
跟住仲試咗烤比爾芝士吐司 估唔到係成個芝士咗上!芝士控必叫啊😍😍
🐱🐷總結:好鍾意店入面播嘅日文歌❤️咖啡同野食好味 環境又chill 可以好好咁放鬆一下~
❗️注意:佢元朗都有分店㗎~都係小白屋風格🤍