2020-05-22
呢間cafe bookmark左好耐 但係因為真係太偏僻太遠👉🏻👈🏻所以一直都冇動力去(淨係去過佢大圍嘅分店)😳真係朋友生日想chill一個下晝先會去🤣揀左坐喺榻榻米到 再加埋塊落地玻璃 感覺好舒服💓雖然我覺得啲主食味道比較普通 但係勝在環境一流同埋冇限時💯係感受慢活生活嘅好去處😚.明太子釜玉冷烏龍麵❄️ $85四款入面最鍾意呢個❣️烏冬凍冰冰 口感好煙銀好有咬口😍明太子份量唔多 所以撈埋晒黎食就唔太食得出🙈同埋成碗麵個顏色好吸引💓除左明太子醬同溫泉蛋🥚仲有玉子,蟹柳,青瓜,紫菜,海帶,蔥🤩配料好豐富🤤雖然個味道比較清 但係好fresh好啱夏天食🌞.七味雞唐揚井🍗 $75 (set)Lunch set會配味噌湯,沙律,中華沙律同埋嘢飲🤩有五舊雞 都幾大舊🤤肉質幾嫩滑 層炸皮好薄 食落一啲都唔油膩😚但係我覺得啲七味粉可以落多少少🤏🏻個飯加左飯素真係點都好味🤣我幾鍾意食呢度啲飯 口感幾正🥰.溫泉蛋牛肉井♨️ $79 (set)肥牛份量都幾多 唔會太肥 但係就冇乜牛味🙈因為個飯底唔多🍚所以溫泉蛋,紫菜碎,蔥花同埋洋蔥🧅夠撈勻晒成碗飯😋不過個味就比較淡 可以加番啲汁就更好😎.黑蒜油豚肉湯拉麵🍜 $9
明太子釜玉冷烏龍麵❄️ $85
七味雞唐揚井🍗 $75 (set)
溫泉蛋牛肉井♨️ $79 (set)
黑蒜油豚肉湯拉麵🍜 $92 (set)
除咗豚肉片之外 仲加咗啲雞髀菇幾特別🤩豚肉比較肥同埋鞋 不過啲雞髀菇就好滑 仲好juicy🤣黑蒜味都幾香 拉麵都幾爽口彈牙👍🏻但係當然就唔可以用拉麵店黎比較🙈不過不失啦😝