2022-04-26 73 views
同朋友飲食馬拉松~第三站食多一間cafe,喺門口經過佢個蛋糕櫃吸引咗我入嚟😍佢下午茶有三款set,包括飲品配正餐、飲品配甜品、飲品配正餐加甜品〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈桂花烏龍茶+烤香蕉巧克力小鬆餅 $85桂花烏龍係冇糖嘅,飲落清清地好舒服~甜品有驚喜‼️小鬆餅真係好得意,細細粒,一啖一個🥞咬落好鬆軟,加埋啲cream好好食😋香蕉切開咗一半,落糖攞火槍噴過,所以有浸焦糖味~另外配左大量嘅杏仁脆脆,Pancake嘅鬆軟,加杏仁嘅脆,成個口感好豐富😍不過要留意嘅係凍飲要加$5,大家睇到張圖,其實飲品嚟咗冇耐,得返三粒冰,加$5的確有少少進取🤔🌈美式咖啡+白玉焙茶戚風 $80美式咖啡飲落偏酸,咖啡聞落香濃,但飲落口又好似唔係嗰回事🤔值得一讚嘅係戚風蛋糕好有驚喜,佢嘅甜度一啲都唔高(大概只有2成),有淡淡茶嘅苦澀味,不過亦都係咁就開正我個範!我真係好鍾意好濃嘅茶味,有啲苦都唔驚!但同行朋友就覺得太濃啦,唔夠甜😖所以依個蛋糕就見仁見智啦,我就十分滿意啦😌
🌈桂花烏龍茶+烤香蕉巧克力小鬆餅 $85

🌈美式咖啡+白玉焙茶戚風 $80

白玉焙茶戚風
烤香蕉巧克力小鬆餅
桂花烏龍茶
美式咖啡
2022-04-26
$80 (Tea)
白玉焙茶戚風
烤香蕉巧克力小鬆餅