Haika Coffee價錢💲: $48/ $44/ $44/ $44好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.4/5-係長洲梗係要去cafe坐下,呢間的位置係碼頭附近,方便趕船,唔洗行咁入😂 同埋有outdoor位置,可以睇住日落飲返杯啡。店家以露營為主題,全部都係露營凳同枱,又可以帶埋寵物,夠曬chill!佢地提供的主要係飲品同小小甜品,來之前記得食飽正餐啦。(最低消費一人一杯飲品呀🫣) -✅✅Dirty Tart. 呢個招牌甜品食過都覺得係必店之一。入口微暖,比想像中大個,適合2人分享😛 朱古力撻皮混合了valrhona可可粉,單純吃外層朱古力味已經慢慢滲出來。切開硬脆的撻皮後澎拜濃郁的朱古力醬稍微流出😍 朱古力醬濃郁帶甘苦,整體唔算好甜膩👍🏻 配埋底層的布丁,蛋味濃厚,分開食會食到蛋香味,一齊食就多左種滑溜感🤓 雖然無好驚喜,但呢個髒髒撻又無令我失望!-✅✅Blackccino. 有別於一般的americano,-✅Valrhona Mocha. 比一般mocha來得更濃厚,醇而不甜的朱古力特別誘人🍫-✅Matcha La
Haika Coffee
價錢💲: $48/ $44/ $44/ $44
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.4/5

✅Matcha Latte. 入口順滑無粉末,抹茶味偏淡,奶感較濃,隱約帶出小山園抹茶的甘香🍵

#piggyfoodiein將軍澳