2024-01-07
前排入住千禧新世界酒店staycation🤩包早餐同自助晚餐🫶🏻同大家分享吓兩餐嘅食評,仲有送上房間嘅四層tea set😎去到酒店check-in上房間已經準備咗四層嘅tea set係房,鹹甜都有,不過食物質素就好一般😌可能放耐咗?仲有兩杯咖啡。呢個set係staycation套餐包埋,用嚟打卡都OK既不過就冇乜點食啦🤣個人認為佢嘅鹹點比甜點更出色🤭最驚喜係有兩件鮑魚仔撻😳都幾揼本喎!晚餐就去返酒店嘅二樓,食得自助餐食物種類當然唔可以少😌冷盤離不開冰鎮海鮮、日本刺身、火腿芝士等等 可惜冇我最鍾意食嘅生蠔🥺 鹹食比較特別啲嘅有即斬乳豬、紅燒乳鴿、串燒,亦都有大路嘅燒牛肉,比較值得一提嘅係比較新潮嘅蒜蓉流心芝士包配,沙律食都唔錯😋另外仲有滋潤燉湯甜品有驚喜!有兒時回憶嘅莎翁🤩仲係即整!同埋非常流心嘅心太軟唔錯🫶🏻其他甜品都似係預先整好嘅大路野,冇乜特別嚟到第二日嘅早餐,種類真係少之又少,我淨係食咗個牛角包同沙律菜,加啲水果已經冇嘢啱我食🥹