今日早上先去新蒲崗開工,沿大有街匯豐銀行側邊條橫街行,就見到有間瑞士咖啡室,就係呢度醫肚先。店內冷氣足夠,估唔到星期日都甘多人食早餐,我還是選擇外賣自取回公司食。我揀左(E) 牛油多士,司華力腸,太陽蛋,榨菜肉絲米粉,飲熱檸茶牛油多士夠厚,可惜唔脆。因可能自取焗林左,多士烘烤不會過濃,牛油搽得比較少,冇左牛油香味,但亦較為健康。太陽蛋還暖暖地,不會油淋淋。司華力腸已切成三舊,都是暖暖地,外表唔覺似有煎過,切開左較易咀嚼,不會好鹹。炸菜肉絲米粉都算大碗,炸菜幾多,肉絲比較小,米粉爽身,不會浸到漲大,湯底小小鹹,嫌唔夠辣,加左一包辣椒油,現在夠辣和惹味。熱檸檬茶,檸檬片有3片,檸檬片浸耐左有苦澀味,茶味還可以,最後要加糖中和苦澀味道。

太陽蛋,司華力腸
太陽蛋還暖暖地,不會油淋淋。

炸菜肉絲米粉
辣椒油
熱檸檬茶
2016-06-26
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$26 (Breakfast)
太陽蛋,司華力腸
炸菜肉絲米粉