2021-10-10 1018 views
收咗兩千蚊消費劵,緊係消費吓啦!想話約埋細妹請老媽子食飯,佢話好,轉頭已經book咗粵軒!佢話朝早同老佛爺第一次去幫襯食點心,質素都錯,想睇吓晚餐質素如何,所以晚飯又訂枱,早晚都幫襯粵軒.我都係第一次幫襯,打開本 menu, 無選擇困難症嘅我都出事,原因當然係心水菜式太多,但肚腩得一個!最後點咗蠔皇蝦子柚皮,疆蔥桶蠔煲,胡椒豬肚雞,涼瓜炆頭腩煲,粟米魚肚羹,椒鹽脆皮豆腐,油鹽水菜芯,豉椒牛仔粒煎米粉.第一次食蠔皇蝦子柚皮,蝦子味沖淡哂,口感好似食冬瓜,蠔油味唔濃無油膩感.疆蔥蠔煲加上大量蔥頭同蔥段,啱哂我哩D好蔥人士,蠔嘅 size 尚算大隻,口感鮮嫩無腥味.胡椒豬肚雞有胡椒味但唔重,雞肉尚算嫩滑.涼瓜班頭腩嘅涼瓜無苦味,頭腩超嫩滑,滿意!椒鹽脆皮豆腐滿意,外皮香脆豆腐軟滑,推介.豉椒牛仔粒煎米粉有驚喜,牛仔粒入味之餘超嫩口,米粉煎得夠香脆,係第二款推介!連哀家都話正!唯一不滿係.... 所有菜式都出現一個問題,份量偏少,另外D人客毫無手尾,開咗門又唔閂,走哂冷氣!
收咗兩千蚊消費劵,緊係消費吓啦!

想話約埋細妹請老媽子食飯,佢話好,轉頭已經book咗粵軒!

胡椒豬肚雞有胡椒味但唔重,雞肉尚算嫩滑.

涼瓜班頭腩嘅涼瓜無苦味,頭腩超嫩滑,滿意!

椒鹽脆皮豆腐滿意,外皮香脆豆腐軟滑,推介.

粟米魚肚羹

胡椒豬肚雞