2019-10-25 22 views
係觀塘工業區收工,想搵下有咩食,原來平時下午嘅360冰室夜晚搖身一變變左發哥粥底海鮮火鍋,因為平時返工食lunch都有食過360冰室,性價比都唔錯冇諗到原來夜晚係粥底火鍋!抱着好奇嘅心所以就試一試,一入門口就有兩碟開胃小菜,另外仲有四隻泰式青口,好入味。值得一讚嘅係自家製竹蓆茅根,好清甜。我地兩個人都飲左兩渣!當然都有每間火鍋店有嘅汽水,個人都係推薦竹蓆茅根! 另外仲要講下佢有足料燉湯,一碗咁細碗嘅湯竟然有幾舊螺頭,我都未食過火鍋店有埋燉湯送!不錯!我地試左龍蝦餐,原來仲有包新鮮鮑魚,聖子,安格斯牛肉,蜆肉,多寶魚等等。另外仲可以揀八款配菜!首先講左重點海鮮先,佢隻龍蝦真係好多膏,爆曬出黎,仲要厚肉!另外鮑魚聖子好新鮮,我食嘅所有海鮮,貝類都完全冇沙,貝類都大大隻,咁既價錢出邊都未必買到咁新鮮,仲要已經洗乾淨晒俾你。跟住可以講下佢送嘅8樣配料,個人最鍾意嘅係自家製墨魚滑同蝦滑,試過出邊食好多火鍋店都唔係自家製,所以覺得呢間都好有誠意,2個都好好咬口,墨魚同蝦嘅味都好出。值得一讚!講到明粥底火鍋,最後當然係有粥底,海鮮嘅汁已經跌晒係個湯底度,員工會拎南瓜粒等配菜去煮粥,個人建議煲耐啲好食

值得一讚嘅係自家製竹蓆茅根,好清甜。我地兩個人都飲左兩渣!

當然都有每間火鍋店有嘅汽水,個人都係推薦竹蓆茅根!

講到明粥底火鍋,最後當然係有粥底,海鮮嘅汁已經跌晒係個湯底度,員工會拎南瓜粒等配菜去煮粥,個人建議煲耐啲好食啲,一食好清甜,兩個人去食岩岩好。
呢間下次一定會再黎,因為我覺得性價比真係唔錯!