2012-11-15
落車行入九龍城買早餐返公司食,選擇唔多,七點半未夠,除左茶餐廳就只有海景粥店已開門見腸粉同炸兩價錢唔爭得遠 , 貪心地叫左炸兩 ,點知食到 lunch 都仲係好飽 , 我諗我有排都唔會再食 可能因為一早佢地全部油器都係新鮮炸起 , 所以呢盒炸兩食起黎特別脆 , 脆得黎又唔會覺得好多油腸粉皮都係新鮮蒸起 , 富米香而且油溜晶瑩 , 加上各式醬料 , 甜醬辣醬麻醬芝麻甜鼓油 , 十分美味本身因為我係叫外賣o既關係 , 每樣醬料都包起一小盒每盒都滿滿的 , 不過我見有時間 , 就癈事咁浪費 , 即時打開用上枱面調味架o既醬料 , 自行加好先拎走調味架乾淨又整潔 , 連餐牌及牙簽筒一齊擺放得有條理## 呢份 $ 16 o既早餐 , 真係又飽肚又抵食 , 不過老實講 , 一個人食咁多炸兩 , 其實都幾滯 ,仲要係晨咁早食 @@"" 下次都係食返蝦米腸好 d xp
七點半未夠,除左茶餐廳就只有海景粥店已開門 見腸粉同炸兩價錢唔爭得遠 , 貪心地叫左炸兩 ,
所以呢盒炸兩食起黎特別脆 , 脆得黎又唔會覺得好多油
腸粉皮都係新鮮蒸起 , 富米香而且油溜晶瑩 ,
加上各式醬料 , 甜醬辣醬麻醬芝麻甜鼓油 , 十分美味 本身因為我係叫外賣o既關係 , 每樣醬料都包起一小盒
每盒都滿滿的 , 不過我見有時間 , 就癈事咁浪費 ,
即時打開用上枱面調味架o既醬料 , 自行加好先拎走 調味架乾淨又整潔 , 連餐牌及牙簽筒一齊擺放得有條理 ## 呢份 $ 16 o既早餐 , 真係又飽肚又抵食 ,
不過老實講 , 一個人食咁多炸兩 , 其實都幾滯 ,
仲要係晨咁早食 @@"" 下次都係食返蝦米腸好 d xp