2024-09-02
最近試咗幾間酒店嘅點心,見到明閣早茶時段喺12:45前離座仲有75折優惠,所以下訂咗位嚟試吓。訂咗位之後先見到有啲食評話服務一般,有啲擔心,但最後嘅體驗都唔錯。用餐環境餐廳嘅氛圍符合期望,落地玻璃令到成個餐廳好光猛,座位之間嘅距離唔算太窄,用餐都幾舒服。服務質素服務員態度都幾友善,符合酒店標準,佢哋仲會來問對食物滿唔滿意,亦會幫手針茶,感覺幾貼心。食物XO醬炒腸粉 XO醬炒得好香,仲再點多次XO醬嚟食,真係好開胃。蝦餃、燒賣:真係新鮮好味,推介。如果兩個人嚟食,可以要求每籠只要兩件點心,啱啱好分。酥炸蜂巢芋角:呢個都推介,雖然睇落炸得幾熱氣,仲等咗一陣先上枱,但食落去好好味,炸得脆唔油膩,似係啱啱炸起咁。黑松露蘿蔔千絲酥:酥皮幾脆口,仲有濃濃嘅黑松露香味,食落去好滿足。雪山竹炭叉燒餐包:呢個叉燒包好好味,叉燒好新鮮又Juicy,食得出同一般出面嘅雪山叉燒包質感有啲唔同,值得一試。黑糖薑汁日本3.6牛乳奶凍:推介,奶凍好滑,奶味好香濃。總體嚟講,食物質素真係幾好,值回票價,未試過嘅可以嚟試吓,試完都會擺落推介清單,會再嚟。
用餐環境
服務質素
食物
XO醬炒腸粉
XO醬炒得好香,仲再點多次XO醬嚟食,真係好開胃。
蝦餃、燒賣:
酥炸蜂巢芋角:
黑糖薑汁日本3.6牛乳奶凍:推介,奶凍好滑,奶味好香濃。