2005-08-29
又與另一老友興祝,因為佢話近期日本菜、中菜同西菜食得多,所以我就帶佢試下食土耳其菜啦!幸好早到及訂了位,我o地走時全場滿座。兩個女仔都是細食之人,所以叫得不多,每人先叫兩杯特飲,30蚊大大杯好抵飲,飲完已經半飽。燴雜菜配烤包-燴雜菜好濃郁蕃茄及洋蔥味,配埋熱辣辣的pita bread,好似食緊蕃茄洋蔥包。老友唔夠喉,再加多一客6件的淨烤包。地中海沙律-有兩塊吞拿魚,還有好多三文魚碎、蝦粒同生菜絲,味道好清新。串燒烤魚-一客兩條,味道與中菜的煎魚沒有分別,這裡還缺少烤法的香味。反而欣賞另配的辣味蕃茄醬。烤羊脾配薄荷乳酪-兩大隻羊脾肯定可以足夠4個人食,烤得好香,外皮好脆,肉質唔會鞋,連條羊骨都好有味。但薄荷乳酪就唔夠薄荷味,原來星期日8點前埋單,除了飲品外,其他食物有85折。今餐好抵之餘,老友又食得好開心。