2023-02-21 1136 views
今日2老想去蓬瀛仙館,我哋就陪佢哋搭車去。因為限眾令都冇岀過去食,今次就想帶佢哋黎!食物凍檸茶,紅棗茶我同老人家叫咗紅棗桂圓茶🤣因為好鐘意佢菊花玫瑰嘅香,又有紅棗桂圓嘅甜。我老公就叫咗檸檬茶,佢個茶底好清,檸檬汁好新鮮!XO醬雪菜肉絲米❗️呢個係超抵食!必嗌!勁香XO醬味啲米粉比較水晶Q彈😌沙嗲牛肉麵沙嗲醬入晒啲牛肉到!超香。我哋係嗌咗5個餐share食…我老公覺得冇上次咁滑牛,但係老人家覺得啱啱好(比較全熟)。歐陸早餐。豬扒超大塊豬扒🤣好好食!好香口。內裏勁juicy最值得食係牛油多士😝好鬆脆,又香歐陸早餐。魚柳塊魚柳又係勁大塊😂歐陸早餐。雞扒最後係上雞扒,😂因為有前面嘅對比,感覺好細塊。不過我哋嗌得多野食,所以呢個份量is ok 👌🏻 佢比豬扒厚,所以更加嫩滑,啖啖肉其他呢到嘅樓面姐姐值得一讚💕好有禮貌同好有耐性。呢到都比較多老人家食,所以落單都會大聲啲覆,食客有需要,都會好快處理✌🏻

食物

凍檸茶,紅棗茶
我老公就叫咗檸檬茶,佢個茶底好清,檸檬汁好新鮮!

XO醬雪菜肉絲米❗️
呢個係超抵食!必嗌!勁香XO醬味
啲米粉比較水晶Q彈😌

沙嗲牛肉麵
沙嗲醬入晒啲牛肉到!超香。

歐陸早餐。豬扒
超大塊豬扒🤣好好食!好香口。內裏勁juicy
最值得食係牛油多士😝好鬆脆,又香

歐陸早餐。魚柳
塊魚柳又係勁大塊😂

歐陸早餐。雞扒
佢比豬扒厚,所以更加嫩滑,啖啖肉

其他

2023-02-20
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$40 (Breakfast)
  • XO醬雪菜肉絲米
  • 沙嗲牛肉麵