2020-06-22
尋日第一次幫襯左食咗一個非常之美味的早餐之後,今日忍唔住再嚟食一次,我自己嗰份喺餐廳食,爸爸食嗰份係外賣嘅👇1. 蕃茄雞扒湯烏冬拼炒滑蛋牛油多士及凍檸茶少甜套餐 $44,抵!雞扒好大塊而且剝了皮,蕃茄湯好特別因為有埋薯仔粒及紅蘿蔔粒,而呢啲粒粒唔會太稔,幸好沒有西式香草,所以唔會有陣怪味,因為要烏冬所以加了$5才$44,這個很好味!但係炒滑蛋牛油多士啲炒滑蛋就不及大快活快餐店同埋百份百茶餐廳及翠華餐廳,牛油多士麵包的邊緣位置是乾的,我寧願好似尋日咁叫餐包煎燶邊太陽蛋。今日我想試吓佢嘅凍奶茶少甜,味道都唔錯但係有少少苦澀,所以不及百份百餐廳,但係又好味過大家樂同大快活!2. 外賣蔥油滑雞雞湯公仔麵拼窿邊煎太陽蛋牛油餐包仔,$32,阿爸話啲蔥油滑雞太多骨冇乜肉,而且件數不多,都係尋日嗰個厚切豬扒湯麵$38抵好多同好食好多。好彩我試咗炒滑蛋麻麻所以叫咗燶邊煎太陽蛋牛油餐包仔俾阿爸。因為爸爸鍾意呢度啲凍檸茶少甜所以我叫了這個給他,不過好飲得來又不及百份百餐廳部份分店最近推出嗰隻味道好,不過又好飲過大家樂同大快活!