朝早同男朋友約咗係旺角等,一齊食早餐!香港人嘅早餐當然要去食茶餐廳啦! 經過豉油街,見到「鼎記」嗰招牌設計得古色古香咁,幾特別,就諗住行入去試下😋茶餐廳啲姐姐好熱情招待我哋,人情味十足😚早餐套餐價錢太多在$40留下,非常適合小資一族!我們分別點咗一個沙嗲牛肉通粉加烘底牛油方包加雙煎太陽蛋,同一個麻油出前一丁配烤雞扒。飲品方面有熱咖啡同熱檸茶。沙嗲牛肉通粉:沙嗲醬很濃郁,溝咗落啲湯之後都有濃濃的沙嗲味。牛肉食得出係鮮牛肉,肉質有軟淋但有咬口,大大塊,一碗的數量不少。一碗通粉非常飽肚!😋烘底牛油方包加雙煎太陽蛋:不過不失,流心太陽蛋煎得岩岩好😋麻油出前一丁配烤雞扒:香濃麻油味,雞扒煎得酥脆,大大塊,男朋友食得好飽!非常推薦熱咖啡😋咖啡飲落唔似係咖啡粉沖,比較似即磨咖啡☕️黑啡同奶分開上,可自己調教味道!非常推薦😋兩個人嘅早餐:$77 飽肚又抵食!味道仲要唔錯😋

茶餐廳啲姐姐好熱情招待我哋,人情味十足😚

早餐套餐價錢太多在$40留下,非常適合小資一族!

烘底牛油方包加雙煎太陽蛋:不過不失,流心太陽蛋煎得岩岩好😋

兩個人嘅早餐:$77
飽肚又抵食!味道仲要唔錯😋
2021-03-31
$40 (Breakfast)