2021-07-04 226 views
星期日放假早餐想食好啲,諗緊買咩食嘅時候見到PizzaExpress都有早餐買,而且有Pizza,見到都幾多人食,一於買外賣同屋企人分享一齊嘆個brunch。早餐選擇有迷你pizza,包類,通粉同全日早餐等。我全家都好鍾意食pizza,所以選擇咗三個都係Pizza嘅早餐。Order 完嘢食之後,等20至25分鐘,食物便到手,返到屋企食物依然熱辣辣。早餐薄餅七吋嘅迷你pizza,餡料都好豐富,有黑蘑菇,蕃茄,雞肉,意式肉腸,蛋同埋芝士。黑蘑菇新鮮多汁,而且充滿蒜香味,配合雞肉同芝士等,感覺一啲都唔油膩, 而且仲有半熟雞蛋,實在係一個營養豐富嘅豐盛早餐。另外,pizza餅底煙韌有口感。除咗Pizza,旁邊還有一啲火箭菜同車厘茄嘅黑醋沙律,清新又健康。蛋批薄餅同樣係七吋大,呢個Pizza係素食嘅,材料有菠菜,洋蔥,雞蛋,忌廉等。呢個Pizza雖然係素食,但同樣好味,充滿咗蛋香同忌廉香。加上火箭菜同車厘茄嘅沙律,係一個好Green好健康又不失美味嘅早餐。買任何早餐加$15就有咖啡,我揀咗latte 俾媽咪,外賣回家後,latte仍然好熱,媽咪話都幾好飲。另外我亦都加咗$10買咗杯英國早餐茶。食

早餐薄餅

蛋批薄餅

食完早餐慢慢嘆杯熱茶,過咗一個好舒服好chill嘅早上。