農歷新年就到啦,今日推介既有名不虛傳,由鼎爺私房菜自家出品嘅賀年糕點!🧧食吓糕點過一個肥年。👍🏻 阿爺芋頭糕兩面煎一煎,邊位脆身,食落口感香軟,綿甜香糯,加上各種細心爆香過既材料,更是香口。另外亦不難係糕點當中食到原粒芋頭,夠哂真材實料,鍾意食辣既小編更加點上左辣椒醬添。👍🏻 班香椰汁年糕一打開蓋就有椰汁味飄香撲鼻,我先把年糕切成一片片,再落鑊煎一煎,食落口感軟綿,清甜而不膩,椰汁同斑蘭嘅味道好出,但記住煎既時候要用細火,亦都唔好疊放年糕,咁就能夠避免黏埋一齊既問題。👍🏻👍🏻每款賀年糕點均嚴選上乘食材,秉承古法秘方足料炮製,不含防腐劑,香港新鮮製造!#優惠情報4款賀年糕現正接受預購(早鳥優惠價每盒 $298咋)1️⃣獨門秘製 - 家鄉蘿蔔糕 900g2️⃣口感豐富 - 阿爺芋頭糕 900g3️⃣甜而不膩 - 千層馬蹄糕 900g4️⃣班蘭椰香 - 班香椰汁年糕 900g

👍🏻 阿爺芋頭糕

👍🏻 班香椰汁年糕

#優惠情報
4款賀年糕現正接受預購(早鳥優惠價每盒 $298咋)
1️⃣獨門秘製 - 家鄉蘿蔔糕 900g
2️⃣口感豐富 - 阿爺芋頭糕 900g