2018-02-10 663 views
今日(10-12-2018 Sat)朝,繼續同老公o係大窩口搬o野,上唔多搬完就食lunch,我o地行o黎悅來坊睇,由於拎得多o野,去元氣壽司就唔多方便,再諗,記得有間Pizza Hut,於是o黎睇睇,由於時間尚早,所以冇乜人,而且好好咁俾o左張卡位我o地.睇完menu,決定要$288.00o既芝士七重奏二人套餐,揀o左:1. 蘑菇忌廉湯同周打蜆肉湯蘑菇忌廉湯係我o既,飲落,質地夠杰身,但材料唔多.味道: 5分而老公o既周打蜆肉湯呢,質地明顯稀好多,湯帶蜆肉味,料亦多;但我始終都係鍾意蘑菇忌廉湯.味道: 2分2. 俄羅斯沙律估唔到係咁,而且有3件.蝦仁清爽,材料除o左蔬菜外,重有青豆,但唔夠腍;而底o個塊脆片味道較得o岩o岩好,我o地大讚好食. 味道: 5分3. 拿破崙雞肉煙肉意粉依家睇返menu,原來個意粉冇煙肉,反而俾o左菇,意粉口感o岩o岩好,雞肉大舊但好滑,汁o既味道亦較得好好.味道: 5分4. 普通批揀o左海鮮滿盈材料有小龍蝦,珍珠帶子,魷魚圈,精選海鮮,蜜桃,日本小青瓜,番茄,巴馬臣忌廉芝士,柚子沙律醬.我習慣由中間食起,食到清新柚子味,pizza中間食到桃o既甜味, 細粒

睇完menu,
決定要$288.00o既芝士七重奏二人套餐,揀o左:
1. 蘑菇忌廉湯同周打蜆肉湯
左: 蘑菇忌廉湯,右:同周打蜆肉湯
蘑菇忌廉湯係我o既,飲落,質地夠杰身,但材料唔多.
蘑菇忌廉湯
周打蜆肉湯
但我始終都係鍾意蘑菇忌廉湯.
味道: 2分

2. 俄羅斯沙律
估唔到係咁,而且有3件.

3. 拿破崙雞肉煙肉意粉
依家睇返menu,原來個意粉冇煙肉,反而俾o左菇,
拿破崙雞肉煙肉意粉
意粉口感o岩o岩好,雞肉大舊但好滑,
拿破崙雞肉煙肉意粉
汁o既味道亦較得好好.

4. 普通批揀o左海鮮滿盈
海鮮滿盈
我習慣由中間食起,食到清新柚子味,pizza中間食到桃o既甜味, 細粒o既小龍蝦肉唔多;o係批邊o既芝士有黃同白色,顏色幾靚.

5. 飲品
老公要忌廉,我要凍紅莓夢幻,上到o黎睇,杯紅莓夢幻咁得意o既?上面透明,底就有紅莓茸,
左: 凍紅莓夢幻, 右: 忌廉
就咁攪係攪唔勻,要飲o左先至勻,
凍紅莓夢幻
原來係汽水加紅莓茸.係創新,但兩樣o野好似撈唔埋.
味道: 2.5分

服務:
好好,除o左俾卡位我o地坐外,之後差唔多係每食完一樣o野至上另一樣,咁就唔怕啲食物凍o左.
而叫飲品時,侍應主動問我o地要唔要少冰,真體貼.

其它:
埋單後送上揮春兼優惠劵
2018-02-10
$158.4 (Lunch)
蘑菇忌廉湯