2015-01-10
星期五晚大約6點半時間喺中環搵食,特意唻呢間之前新年經過但因冇開門所以冇幫襯到嘅IL Coffee試吓,全因被佢大廈外觀及內裡特色擺設及裝修吸引。由於時間尚早,全場得我哋一枱,包場。有提供set dinner,但最終都係散叫。試咗:1) 黑松露什菌Risotto:一般而已,味道及買相尚可,但完全食唔到亦聞唔到任何黑松露香味2) 唔知咩名嘅Pizza:因menu上冇列明有,但店外玻璃櫃則有display,雖然唔知咩名,但味道唔錯,餅底厚度適中,香脆熱辣辣,夾雜芝士,菇及薄片辣肉腸之類,幾好食。3) 窩夫:買相及味道皆不俗!雖然唔係香脆嘅,但配以雪糕,士多啤梨等,都幾好食!4) Irish Coffee:夠哂正中!配以2oz 嘅whiskey,熱上,放涼暖暖哋飲,味道濃郁,正!5) Hot chocolate:同一般熱朱古力好唔同,質地較為"結撻撻",似食"mum mum"咁,但味道都唔錯,如改為dark chocolate會更好,唔怕肥可以一試!整體而言,店內裝飾好有特色,最鍾意佢個雪櫃同咖啡機。店員服務亦好好,食物飲品質素都唔錯,而且收費唔算貴,直到8點半後先開始多人,樓下一層才滿座,
試咗:
整體而言,店內裝飾好有特色,最鍾意佢個雪櫃同咖啡機。店員服務亦好好,食物飲品質素都唔錯,而且收費唔算貴,直到8點半後先開始多人,樓下一層才滿座,食完嘆吓嘢飲傾吓計足足2個鐘店員都冇趕客。
讚!!!